ICBtech-ovo novo sedište, Subotica

Zahvaljujući dugogodišnjoj i veoma uspešnoj saradnji sa firmom ICBtech iz Subotice, pripala nam je čast da izradimo projekat uređenja enterijera za njihove nove poslovne prostorije.

Prostor se nalazi u prizemlju novoizgrađenog objekta, koji dele tri firme iz oblasti IT industrije. Projektovan je kao jedna velika kancelarija, koja deli prateće sadržaje sa drugim korisnicima u zgradi (toaleti, velika sala za sastanke, kuhinja i trpezarija).

 

Osnovni zahtevi investitora bili su da se u okviru ovog jedinsvenog prostora izdvoje prateći sadržaji, ali manjeg obima, kao i da se zadrži koncept „open-space“ kancelarije, uz davanje privatnosti pojedinim funkcijama i zaposlenima.

Takođe, sve ovo trebalo je da zadovolji i potreban broj radnih mesta za trenutno stanje, ali i da omogući proširivanje kapaciteta i povećanje broja radnih mesta.

Naš koncept ponudio je upravo zadovoljenje svih navedenih potreba uz maksimalnu iskorišćenost svakog dela prostola.

Zbog specifičnosti posla kojim se ova IT firma bavi, uobičajena je praksa da se zaposleni, po dolasku na posao presvlače, odnosno odlažu svoju odeću i obuću, pa je odmah na ulazu osmišljena mala svlačionica sa dodatnim prostorom za odlaganje. Odmah uz nju, smestili smo direktorovu kancelariju, koja je vizuelno povezana sa ostatkom prostora, a zvučno izolovana potpuno transparentnim staklenim pregradama. Preko puta je pozicioniran prijemni pult, a iza njega se nalaze: mala kuhinja sa prostorom za obedovanje, zajednički prostor sa čekaonicom i radionica.

Najveći deo čini zajednički radni prostor, u okviru kojeg se nalazi i mala sala za sastanke i tzv.skype booth(govornica).

Kompletna rasveta je iz asortimana proizvođača Eglo.

 

ICB Tech-ov "IT kutak", Subotica
Konzervacija kamenih spomenika u Muzeju Ponišavlja, Pirot