Uređenje enterijera Učiteljskog fakulteta, Žuta kuća, Subotica

Za našeg novog klijenta, Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku u Subotici, izradili smo projekat uređenja enterijera, za deo objekta u kojem su smešteni.

Radi se o istorijskoj zgradi u Štrosmajerovoj ulici br.11, koja je poznatija pod nazivom Žuta kuća. Ovo je definitivno jedan od najleših i najznačajnijih objekata u Subotici i bila je zaista velika privilegija raditi na njemu. Sjajan tim fakulteta bio je veoma kooperativan i uspeli smo zajedničkim snagama da savladamo veoma kompleksnu problematiku i projektni zadatak, koji je bio pred nama.

Radili smo na uređenju enterijera i detalima nameštaja za 4 nivoa: prizemlje (biblioteka, amfiteatar, holovi, studentska služba, 2 atrijuma), međusprat (dekanat), sprat (učionice, studentski parlament, specijalizovana učionica za multimedijalne vežbe, kancelarije) i potkrovlje (kabineti za profesore, multufunkcionalna sala, hol, specijalizovana učionica za informatiku).

Bibloteka i amfiteatar su, pored dekanata, najreprezentativniji prostori u objektu, pa sa Vama delimo detalje uređenja za ova dva prostora.

Što se tiče biblioteke, osnovni zahtev bio je da se dobije 500 metara dužnih polica, kako bi mogao da se rsporedi postojeći knjižni fond.

Biblioteka – čitaonica i deo za grupni rad
Biblioteka – čitaonica i deo sa policama za knjige
Biblioteka – izgled sa ulaznih vrata

Amfiteatar ima nešto manje od 200 mesta za publiku i 5 mesta za katedrom.

Amfitetar – opšti izgled
Amfitetar – pogled sa katedre
Amfitetar – polged iz pravca ulaznih vrata

Na sledećim linkovima možete pokledati 3D animacije:

Projektni tim: Elena Vasić Petrović, Dejan Rudić Vranić, Aleksandra Vojinović i saradnici.

Filijale Uprave za trezor RS
Osmatračnica, Studenica, Kraljevo